Bel ons

Ons bedrijf

ons bedrijf

Op onze site proberen wij u een indruk te geven van ons bedrijf en wat wij voor u kunnen betekenen.

Ons bedrijf werkt niet met provisies richting derden. Wij zijn nog steeds van mening dat men heel goed zelf, geheel vrijblijvend en onafhankelijk, zijn of haar keuze hierin kan maken.

Nieuwkamp natuursteen, gevestigd in Borne, Overijssel, is een natuursteenbedrijf dat gespecialiseerd is in monumenten voor graf en urn. Met een klein team van vakkundig personeel werken wij door heel Twente en daarbuiten en proberen wij samen met u de gedachten aan uw dierbare te vertalen naar een passend monument. Dit kan een traditioneel of een geheel eigentijds ontwerp zijn. Door ons gemaakt in elke vormgeving van gepolijste granieten steen tot ruwe zwerf- en splijtstenen waar de natuur de vormgeving heeft bepaald. Door toevoeging van bijvoorbeeld. glas, rvs of bronzen elementen, krijgt het monument een persoonlijk karakter en wordt daardoor uniek.

Hoewel wij steeds bezig zijn met vernieuwingen is onze vakmanschap gebleven. Zo kunnen wij nog steeds handgehakte belettering aanbrengen op een grafmonument en blijft de restauratie van een bestaande gedenksteen voor ons een uitdaging. Tevens bieden wij de mogelijkheid om het onderhoud van een grafsteen en/of urnsteen door ons te laten uitvoeren, zodat u altijd verzekerd bent van een goed onderhouden gedenksteen wat de levensduur van het monument aanzienlijk verlengt.

In onze showtuin voor grafmonumenten en de urnenshowtuin, staan tientallen monumenten opgesteld om u een indruk te geven van de mogelijkheden.

In een persoonlijk gesprek zullen wij u geheel vrijblijvend informeren. Als eerste helpen wij u graag een monument uit te zoeken in onze showtuin of dit samen met u te ontwerpen. Het geven van advies over modellen, materialen, constructie, belettering, garantie, etc. is hierbij van essentieel belang. Wanneer het uiteindelijke ontwerp klaar is, gaat de tekening naar de productie, waarna onze collega’s in de werkplaats ermee aan de slag gaan. Zij verlijmen de onderbouw op de betonplaat. Ondertussen krijgt u van ons een ontwerp van de belettering toegestuurd welke na uw goedkeuring op het monument wordt aangebracht.

werkplaats

Als alles compleet en goedgekeurd is door onze werkplaatschef, bent u in de gelegenheid om eerst te komen kijken hoe het monument eruit ziet voordat het geplaatst wordt op de begraafplaats. Wanneer het complete monument is geladen en naar de begraafplaats getransporteerd is, boren de monumentenstellers eerst gaten tot op de vaste grond. Hierin worden poeren geplaatst waarop d.m.v. een mobiele kraan het hele liggende gedeelte van het monument geplaatst wordt. Daarna word het staande deel geplaatst en bevestigd. Het monument wordt schoongemaakt en rondom het monument wordt alles netjes afgewerkt. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd nemen we telefonisch contact op om u dit te laten weten.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken om ons te bezoeken. Indien u niet in de gelegenheid bent ons te bezoeken, kunnen wij u ook aan huis bezoeken.